More About Us

Οι Amantes Amentes δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 2012 από τους Θοδωρή Κέπα και Κώστα Μπερτόλη με αφορμή μία από κοινού τους live εμφάνιση.

Η σύνθεση του σχήματος αποτελείται από το Θοδωρή Κέπα (Φωνή), Κώστα Μπερτόλη (Ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργο Καψάλη (Μπάσο) Φοίβο Ανδριόπουλο (Τύμπανα) και Αντώνη Μπάγιο (Πλήκτρα)




Το όνομα τους προέρχεται από μια λατινική φράση που σημαίνει "Οι ερωτευμένοι είναι τρελοί" (πρώτο χρησιμοποιήθηκε από τον Ρωμαίο κωμωδιογράφο Τερέντιο, 185-159 π.Χ.).

Η μουσική τους κινείται κυρίως σε ελληνόφωνους rock ρυθμούς αλλά έχουν επιρροές και από Funk, Reggae, και Rock and Roll ακούσματα.

Μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας και σε γνωστές μουσικές σκηνές όπως ο Σταυρός του Νότου, Αρχιτεκτονική Γκάζι, Mike's Irish Bar, Athens Live School Festival στη μουσική σκηνή της Τεχνόπολις κ.α.
Τον Αύγουστο του 2015 συμμετείχαν επίσης και στο 37ο River Party Festival στο Νεστόριο Καστοριάς με καλλιτέχνες και σχήματα όπως Παύλο Παυλίδη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Monika, Λεωνίδα Μπαλάφα, Φοίβο Δεληβοριά, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μελίνα Ασλανίδου, Μαραβέγια και αλλα. Μετά από την επιλογή τους μέσω ψηφοφορίας & επιτροπής για το διαγωνισμό ‘’Into the Jungle Stage’’(Κατακτώντας την 2η θέση ανάμεσα σε περίπου 85 σχήματα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό)

Σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν καταφέρει να αποκτήσουν το δικό τους κοινό, που τους ακολουθεί σε κάθε τους live!

Τον Ιούνιο του 2015 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος «Διαθέσεις» από την Final Touch και περιέχει έντεκα συνθέσεις του συγκροτήματος, μεταξύ των οποίων τρία τραγούδια που έχουν ήδη ξεχωρίσει: "Κι αν χαθώ", "Μη ρωτάς" και "Μαζί σου", τα οποία κυκλοφορήσαν και σε μορφή digital singles και έγιναν ραδιοφωνικές επιτυχίες.

Η ηχογράφηση, παραγωγή και η μίξη έγιναν στο Human Sushi studio, στο διάστημα Σεπτέμβριος 2013 - Μάιος 2015. Την ηχοληψία, μίξη, digital mastering και το editing, καθώς και τη γραφιστική επιμέλεια του CD, έκανε ο Θέμης Ιωάννου. Οι φωτογραφίες του CD είναι δια χειρός Γιάννη Μιχελόπουλου.

Το όνομα του δίσκου «Διαθέσεις» προέκυψε από πολλές καταστάσεις που έλαβαν μέρος κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων και της γενικότερης πορείας της μπάντας. Τον καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα διαφορετικά μουσικά ακούσματα που έχει το κάθε μέλος, τα οποία διαμόρφωσαν μια ποικιλία μουσικών συνθέσεων και επιρροών με αποτέλεσμα το κάθε κομμάτι, σε συνδυασμό με τους στίχους, να προκαλεί τελείως διαφορετικές διαθέσεις!